Coaching Hoogsensitiviteit (HSK)

Coaching Hoogsensitiviteit HSK (Hoogsensitieve kind)

‘You speak to me with words, I look at you with feelings.’

Weet je kind niet zo goed met zijn/haar hoogsensitiviteit om te gaan
Spelen er bepaalde lichamelijke klachten (slaapproblemen, vermoeidheid, buikpijn)
Past je kind zich teveel aan naar een ander
Zit je kind gauw ‘vol’, komt er veel binnen
Voelt je kind zich niet goed begrepen, voelt hij/zij zich anders dan anderen
Heeft je kind moeite met grenzen aan te voelen/aan te geven
Heeft je kind paranormale ervaringen en weet het hier geen raad mee
Lukt het je kind moeilijk om balans te vinden
Ervaart je kind emoties als heftig, komen dingen hard binnen
Heeft je kind moeite met naar school gaan, de schooldag
Ervaart je kind een verandering als een drempel..

Hoogsensitief van aard zijn betekent dat je beschikt over een sensitief zenuwstelsel. Dit is een erfelijke karaktereigenschap die voorkomt bij ongeveer 1 op de 5 mensen. Je wordt er mee geboren. Deze eigenschap heeft voor- en nadelen.

Het kan prettig zijn hier individuele aandacht bij te krijgen in de vorm van coaching hoogsensitiviteit (HSK). In afstemming op de hulpvraag maak ik passende sessies.

Je kind krijgt o.a. oefeningen en handvatten bij het leren verwerken van prikkels, wat hij/zij kan doen bij overprikkeling, het voelen en aangeven van eigen grenzen, het beter reguleren van (heftige) emoties, het omgaan met ‘je soms anders voelen’, het terugkrijgen van je energie, het bij jezelf blijven in sociale contacten, het inzetten van hoogsensitiviteit als kracht. 

De sessies kunnen bijdragen dat je kind:

Zich weer lichter en meer in balans voelt
(H)erkenning voelt met zijn/haar eigenschap
Sociaal-emotioneel beter in zijn vel komt
Meer zelfzeker/meer weerbaar wordt
Meer bewust raakt van zijn/haar systeem en wat het nodig heeft 
Leert over hoogsensitiviteit als eigenschap..

Vooraf aan het traject wordt in een eerste (kennismakings)sessie besproken wat de hulpvraag is, geef ik aan of en wat ik mogelijk kan betekenen en kijken we of er een klik is. In overleg wordt bekeken of je kind een traject van 4 sessies wil volgen of losses sessies af wil spreken. In de eerste sessie bespreek ik met je kind waar hij/zij graag ondersteuning bij heeft. Na iedere sessie geef ik een terugkoppeling (als hij/zij hier achter staat).

Vanuit een veilige sfeer stem ik af op je kind en de onderliggende vraag. Je kind echt zien en horen vanuit zijn/haar hele zijn staat centraal. Naast technieken vanuit coaching zijn oefeningen vanuit visualisatie, heartfulness & hartfocus, mindfulness & meditatie, holistische kinderyoga, affirmaties, energetische oefeningen, rollenspel (opstellingen), yoga nidra / ontspanning en creatieve verwerking (tekenen) onderdeel van een sessie. Ook bied ik een opdracht aan die je kind thuis kan oefenen of toepassen.

Op een natuurlijke wijze begeleid ik je kind naar ruimte creëren voor zijn/haar eigenheid, deze te laten spreken. Je kind vanuit deze kracht (meer) grip krijgt op dat wat speelt.

Traject donderdag:
7/3, 21/3, 4/4, 18/4. Tijd 19.00 – 19.50u. (Bij de Bolster)
Traject vrijdag:
8/3, 22/3, 5/4, 19/4. Tijd 14.30 – 15.20u. (VOL)

De psychologe en wetenschappelijk onderzoekster Elaine N. Aron ontdekte dat hoogsensitiviteit een op zichzelf staande eigenschap in een gezond karakter is. In 1997 schreef zij haar eerste uitgebreide werk over hoogsensitiviteit, The Highly Sensitive Person.

Vanuit het boek van Susan Marletta-Hart, Leven met hooggevoelige kinderen, kun je hier meer lezen over kenmerken van hoogsensitiviteit.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken voor je kind, neem gerust contact op: moni@innerspring.nl / 0612781574.