Coaching / Counseling

Coaching / Counseling

Soms kan het zijn dat je het een periode niet makkelijk hebt. Je zit niet goed in je vel en dit houdt aan.

Bijvoorbeeld door:
Problemen op het werk
Ziekte of verlies van een dierbare
Scheiding, relatie- of gezinsproblemen
Een bepaalde karaktereigenschap
Gemis in contacten met anderen..

Of je: 
Hebt moeite met het voelen van je grenzen, deze aan te geven 
Ervaart heftige gevoelens als angst of boosheid 
Voelt je klem zitten 
Voelt je geblokkeerd, oververmoeid of overspannen
Weet niet welke richting je op wil in je leven, wat bij je past
Voelt je onzeker, alleen of anders..

Het kan prettig zijn hier individuele aandacht bij te krijgen in de vorm van coaching of counseling. In afstemming op de hulpvraag maak ik passende sessies.

Tijdens de sessies wordt er overzicht en helderheid geboden bij dat wat speelt en wordt samen met je gekeken wat precies in de weg zit. Je wordt vanuit je eigen kracht aangesproken naar een oplossing te komen, je gevoelens, gedachten en gedrag worden inzichtelijk en je krijgt bepaalde handvatten aangereikt.

Zodat je welbevinden terugkomt, je weer lucht en ruimte ervaart, er weer stroming is. Je in balans komt en je weer happy voelt.

De sessies kunnen bijdragen dat je:
Steun en vertrouwen voelt
Een onafhankelijk luisterend oor krijgt aangereikt

Leert je energie in balans te brengen
Leert je gevoelens en emoties te reguleren
Inzicht krijgt in je gevoelens, gedachten en gedrag
Balans, ruimte en ontspanning voelt
Zelfbewuster en meer zelfzeker raakt
Leert te luisteren naar je innerlijke kracht
Verbinding voelt met jezelf en je omgeving 

Levensdoel meer helder wordt
Leert je gaven meer te ontdekken, te laten zien en te ontwikkelen
Meer vreugde voelt..

Coaching of counseling?

De kracht van coaching zit in het dynamische karakter op gedragsniveau. Coaching is vooral doelgericht. Jouw doel is uitgangspunt. Wat je wilt bereiken is redelijk duidelijk, maar je wilt graag hulp bij het bepalen van meer specifieke doelen en de richting daar naartoe. Welke stappen heb je nodig. Binnen coaching leer je jouw belemmeringen begrijpen en hier wat aan te doen. Je bepaalt richting en neemt regie. Coaching zet je in beweging.

De kracht van counseling is dat je juist stil staat bij jouw situatie. Er met aandacht naar kijkt. Counseling richt zich op het inzichtelijk maken van onderliggende emotionele problematiek. Wat ligt er aan de ervaren emoties en problemen ten grondslag? Wat is het ware probleem? Counseling leert je eigen hulpbronnen en innerlijke kracht aanspreken om de gewenste verandering in te zetten. 

Vooraf vindt een kosteloos kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dit gesprek bespreken we je hulpvraag, geef ik aan wat en of ik iets kan betekenen en kijken we of er een klik is. De eerste sessie bestaat gedeeltelijk uit een intakegesprek.

Vanuit een veilige sfeer stem ik op je af en op de onderliggende vraag. Er is ruimte en aandacht voor jouw verhaal. Je echt zien en horen vanuit je hele zijn staat centraal. Tijdens de coaching of counseling sessies neem ik ook technieken en oefeningen mee vanuit visualisatie, heartfulness & hartfocus, mindfulness & meditatie, familie-opstellingen, yoga, energetische oefeningen, yoga nidra / ontspanning en creatieve verwerking. Desgewenst krijg je na iedere sessie een persoonlijke opdracht mee die je thuis kunt oefenen/ toepassen.

In overleg wordt na iedere sessie bekeken of je een eventuele volgende sessie af wilt spreken.

Op een natuurlijke wijze begeleid ik je naar ruimte creëren voor je eigenheid, deze te laten spreken. Je vanuit deze kracht (meer) grip krijgt op dat wat speelt.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken, neem gerust contact op: moni@innerspring.nl / 0612781574.