Coaching Hoogsensitiviteit (HSP)

Coaching Hoogsensitiviteit HSP (Hoogsensitief persoon)

‘You speak to me with words, I look at you with feelings.’

Weet je niet zo goed met je hoogsensitiviteit om te gaan
Voel je je gauw overprikkeld/ overspoeld
Heb je regelmatig last van (vage) lichamelijke klachten (slaapproblemen, vermoeidheid, buikpijn)
Ervaar je sociale interacties met anderen niet altijd als vanzelf
Leef je nog al eens vanuit je hoofd
Voel je je niet goed begrepen, voel je je anders dan anderen
Heb je paranormale ervaringen en weet je er niet goed raad mee
Heb je moeite met je grenzen aan te voelen, aan te geven..

Hoogsensitief van aard zijn betekent dat je beschikt over een sensitief zenuwstelsel. Dit is een erfelijke karaktereigenschap die voorkomt bij ongeveer 1 op de 5 mensen. Je wordt er mee geboren. Deze eigenschap heeft voor- en nadelen.

Het kan prettig zijn hier individuele aandacht bij te krijgen in de vorm van coaching hoogsensitiviteit (HSP). In afstemming op je hulpvraag maak ik passende sessies.

Je krijgt o.a. oefeningen bij het leren verwerken van prikkels, wat je kunt doen bij overprikkeling, het voelen en aangeven van eigen grenzen, het beter reguleren van (heftige) emoties, het omgaan met ‘je soms anders voelen’, het terugkrijgen van je energie, het bij jezelf blijven in sociale contacten, het inzetten van hoogsensitiviteit als kracht.

De sessies kunnen bijdragen dat je:

Je weer lichter en meer in balans voelt
(H)erkenning met je eigenschap voelt
Sociaal- emotioneel beter in je vel komt
Leert heftige gevoelens en emoties te reguleren
Leert over hoogsensitiviteit als eigenschap
Meer zelfzeker, in je kracht komt
Leert je grenzen te voelen en aan te geven
Meer bewust raakt van je systeem en wat het nodig heeft..

Vooraf vindt een kosteloos kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dit gesprek bespreken we je hulpvraag, geef ik aan wat en of ik iets kan betekenen voor je en kijken we of er een klik is.  De eerste sessie bestaat gedeeltelijk uit een intakegesprek.

Vanuit een veilige sfeer stem ik af op jou en de onderliggende vraag. Er is ruimte en aandacht voor jouw verhaal. Je echt zien en horen vanuit je hele zijn staat centraal. Naast technieken vanuit counseling zijn oefeningen vanuit visualisatie, heartfulness & hartfocus, mindfulness & meditatie, familie-opstellingen, holistische yoga, energetische oefeningen, yoga nidra / ontspanning en creatieve verwerking onderdeel van de sessie. Desgewenst krijg je na iedere sessie een persoonlijke opdracht mee die je thuis kunt oefenen/ toepassen.

In overleg wordt na iedere sessie bekeken of je een eventuele volgende sessie af wilt spreken.

Op een natuurlijke wijze begeleid ik je naar ruimte creëren voor je eigenheid, deze te laten spreken en je vanuit deze kracht (meer) grip krijgt op dat wat speelt.

De psychologe en wetenschappelijk onderzoekster Elaine N. Aron ontdekte dat hoogsensitiviteit een op zichzelf staande eigenschap in een gezond karakter is. In 1997 schreef zij haar eerste uitgebreide werk over hoogsensitiviteit, The Highly Sensitive Person.

Vanuit het boek van Susan Marletta-Hart; Leven met hooggevoeligheid, kun je hier meer lezen over kenmerken van hoogsensitiviteit.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken, neem gerust contact op: moni@innerspring.nl / 0612781574.