Mindful Parenting

Mindful Parenting voor ouders van kinderen van alle leeftijden

‘Als we iets willen veranderen aan een kind, moeten we ons eerst afvragen of er niet iets is dat we beter kunnen veranderen aan onszelf.’
~ Carl Jung ~

Hoe blijf je als ouder goed in balans en in je kracht?

Mindful Parenting kan helpen om stress te verminderen in de opvoeding. Je traint je vermogen om minder te reageren vanuit automatische reactiepatronen en meer met bewuste aandacht aanwezig te zijn in de opvoeding van je kinderen.

Je leert beter om te gaan met je eigen emoties en je kinderen te ondersteunen in het omgaan met emoties. De interactie tussen jou en je kind wordt verbeterd. Er ontstaat meer ruimte binnen het gezin voor empathie en compassie.

Het kan regulerend werken en ondersteunen bij het in balans zijn.

O.a. komen oefeningen aan bod vanuit mindfulness en heartfulness.

Mindfulness: Bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zonder te oordelen.

Heartfulness: Een verdere verdieping van mindfulness. Het ontwikkelen van een gezonde relatie met jezelf en het ontwikkelen van empathie en openheid naar anderen.

In 5 sessies gaan we op een ervaringsgerichte wijze aan de slag met de volgende onderwerpen:

Automatische reacties in de opvoeding
Opvoeden met een frisse blik
Uit je hoofd in je lijf
Een gps bij stress
Ouder & kindpatronen
Acceptatie en liefdevol begrenzen

De training Mindful Parenting is bedoeld voor alle ouders die bewust willen opvoeden en merken dat soms de hectiek van alle dag, de stress, de overhand neemt. Dat het je niet goed meer lukt om met rust en aandacht bij je kinderen te zijn.

Deze training is voor ouders die nog niet eerder een mindfulness­training gedaan hebben, maar ook geschikt voor ouders die al een keer een mindfulness­training gedaan hebben en op zoek zijn naar opfrissing en verdieping van de beoefening van mindfulness en heartfulness.

De focus ligt bij het ‘met aandacht opvoeden’ op zelfbewustzijn in het hier en nu, op compassie en acceptatie, zonder oordeel. Vanuit je hart te zijn met je kinderen. We gaan hierbij uit van het besef van de unieke aard en behoefte van je kind.

Je krijgt gericht handvatten mee voor thuis.

De training Mindful Parenting Individueel bestaat uit 5 sessies van 70 min. Je kunt hierbij een specifieke hulpvraag inbrengen waar concreet aandacht aan besteed wordt.

Traject donderdag:
7/3(kennismakingssessie), 21/3, 4/4, 18/4, 16/5. Tijd 18.50 – 20.00u. (Bij de Bolster)
Traject vrijdag:
8/3(kennismakingssessie), 22/3, 5/4, 19/4, 17/5. Tijd 12.00 – 13.10u.

~Andere dag/tijd in overleg mogelijk.

De eerste sessie is een kennismakingssessie. Na deze sessie kun je bekijken of je het traject wilt volgen.

Voor opgave of meer informatie: moni@innerspring.nl / 0612781574.