Holistische Kinderyoga

Holistische Kinderyoga 5 – 11 jaar

Er komt veel op kinderen af in deze tijd. Hoe blijft je kind in zijn/haar kracht? Het is fijn als kinderen aangereikt krijgen hoe dit te doen. Leren te filteren, eigen grenzen herkennen en aangeven, voelen van eigen lichaamssignalen, gronden.

Holistische kinderyoga gaat uit van het ‘helend spelen met kinderyoga’. Het kan regulerend werken en ondersteunen bij de sociaal-emotionele ontwikkeling. Het stimuleert flexibiliteit, kracht en balans, zowel fysiek als mentaal. Alertheid, lichaamsbesef en expressie worden bevorderd.

Tijdens de les zijn we speels, met plezier en niet-competitief in beweging en is er afwisseling met ontspanningsmomenten.

Naar aanleiding van een thema wat aansluit bij de beleving van kinderen oefenen we kindgerichte yogahoudingen afgewisseld met visualisatie, dansexpressie, oefeningen vanuit heartfulness & hartfocus, meditatie & mindfulness en yoga nidra / ontspanningsoefeningen. De les wordt afgesloten met een creatieve verwerking.

Vanuit een veilige sfeer krijgt je kind de ruimte om nieuwe mogelijkheden te zien om in eigen kracht te komen, te blijven en zo in balans te zijn. Je kind leert om weer te ‘voelen’ in plaats van te denken en het zelfbewustzijn ontwikkelt zich. Je kind wordt in zijn geheel benaderd en ondersteund in zijn totale ontwikkeling.

De groepslessen Holistische Kinderyoga worden tweewekelijks gegeven op:

Zaterdagochtend van 9.30 – 10.20u (series van 4 lessen), praktijk Inner Spring. 
Lessenserie: 6/4 (proefles), 20/4, 1/6, 15/6(in combinatie met workshop ZIJN) en 29/6. (nog 1 plekje vrij)

Donderdagmiddag van 14.15 – 15.00u (series van 8 lessen), bso De Regenboog, Nijmegen.
Lessenserie: 11/1(proefles), 25/1(proefles), 8/2, 22/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4. (nog plekjes vrij)
Lessenserie: 16/5, 30/5, 13/6, 27/6. (nog plekjes vrij)

Voor opgave en meer informatie: moni@innerspring.nl / 0612781574.

Ouder & Kindyoga 5 – 11 jaar

Tijdens de Ouder & Kindyoga workshops ben je samen met je kind op een speelse manier in beweging. Plezier staat hierbij voorop.

Holistische kinderyoga gaat uit van het ‘helend spelen met kinderyoga’. Op een natuurlijke manier wordt er aandacht gegeven voor de verbinding tussen je kind en jou.

Aan de hand van een thema oefenen we kindgerichte yogahoudingen afgewisseld met elementen vanuit dansexpressie, visualisatie, mindfulness en heartfulness oefeningen en kindermassage. Ook is er een creatieve verwerking en sluiten we af met een ontspanningsoefening.

Ouder & Kindyoga wordt in de vorm van workshops door het jaar heen in vakanties aangeboden.

Bijdrage: 16 euro. Bij minimaal 2 aanmeldingen start de workshop. Er is ruimte voor 8 aanmeldingen. Bij meer dan 4 aanmeldingen wordt de workshop gegeven bij De Bolster, Kastanjehof 51, Nijmegen.

Een individueel 4-lessentraject Ouder & Kindyoga is ook mogelijk. Een specifieke vraag kan hierbij worden ingebracht. Voor meer informatie hierover neem even contact op.

Voor opgave en meer informatie: moni@innerspring / 0612781574. 

Individueel traject Therapeutische Kinderyoga

Weet je kind even niet zo goed met een bepaalde eigenschap om te gaan.
Spelen er bepaalde lichamelijke klachten (slaapproblemen, vermoeidheid, buikpijn).
Is je kind heel ongeremd of heeft het weinig zelfvertrouwen.
Blokkeert je kind gauw, voelt hij/ zij zich gespannen..

Het kan prettig zijn hier individuele aandacht bij te krijgen in de vorm van Kinderyoga therapie. In afstemming op de hulpvraag maak ik passende sessies.

Tijdens de sessie wordt aangesloten op de belevingswereld van je kind. Visualisatie, kindgerichte yogahoudingen, dansexpressie, oefeningen vanuit meditatie & mindfulness, heartfulness, ontspanning, helende verhalen en creatieve verwerking zijn onderdeel van de sessie.

Je kind leert o.a.:
Zijn eigen ruimte en grenzen ontdekken en respecteren op een plezierige manier.
Leert het verschil tussen ontspanning en spanning.
Leert goed te gronden.

Je kind krijgt handvatten mee zich te ontwikkelen op dat gebied wat de specifieke aandacht vraagt, ‘klachten’ te reguleren en op zijn eigen wijze ermee om te gaan, afstemmend op de mogelijkheden.

Vooraf aan het traject wordt tijdens een kosteloos kennismakingsgesprek besproken wat de hulpvraag is, geef ik aan of en wat ik mogelijk kan betekenen en kijken we of er een klik is. In overleg bespreken we hoeveel sessies nodig zijn. In de eerste sessie bespreek ik met je kind waar hij/zij graag ondersteuning bij heeft. Na iedere sessie geef ik met je kind een korte terugkoppeling (als hij/ zij hier achter staat).

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken voor je kind, neem gerust contact op: moni@innerspring.nl / 0612781574