Coaching Hoogsensitiviteit (HSJ)

Coaching Hoogsensitiviteit HSJ (Hoogsensitieve jongere)

‘You speak to me with words, I look at you with feelings.’

Weet je niet zo goed met je hoogsensitiviteit om te gaan
Spelen er bepaalde lichamelijke klachten (slaapproblemen, vermoeidheid, buikpijn)
Pas je je teveel aan naar een ander
Zit je gauw ‘vol’, komt er veel binnen
Voel je je niet goed begrepen, voel je je anders dan anderen
Heb je moeite met grenzen aan te voelen/aan te geven
Heb je paranormale ervaringen en weet je hier geen raad mee
Lukt het je moeilijk om balans te vinden
Ervaar je emoties als heftig, komen dingen hard binnen
Heb je moeite met naar school gaan, de schooldag, je studie
Ervaar je een verandering als een drempel..

Hoogsensitief van aard zijn betekent dat je beschikt over een sensitief zenuwstelsel. Dit is een erfelijke karaktereigenschap die voorkomt bij ongeveer 1 op de 5 mensen. Je wordt er mee geboren. Deze eigenschap heeft voor- en nadelen.

Het kan prettig zijn hier individuele aandacht bij te krijgen in de vorm van coaching hoogsensitiviteit (HSJ). In afstemming op de hulpvraag maak ik passende sessies.

Je krijgt o.a. oefeningen en handvatten bij het leren verwerken van prikkels, wat je kan doen bij overprikkeling, het voelen en aangeven van eigen grenzen, het beter reguleren van (heftige) emoties, het omgaan met ‘je soms anders voelen’, het terugkrijgen van je energie, het bij jezelf blijven in sociale contacten, het inzetten van hoogsensitiviteit als kracht.

De sessies kunnen bijdragen dat je:

Je weer lichter en meer in balans voelt
(H)erkenning voelt met je eigenschap
Sociaal-emotioneel beter in je vel komt
Meer zelfzeker/meer weerbaar wordt
Meer bewust raakt van je systeem en wat je nodig hebt
Leert over hoogsensitiviteit als eigenschap..

Vooraf aan het traject wordt in een eerste (kennismakings)sessie besproken wat de hulpvraag is, geef ik aan of en wat ik mogelijk kan betekenen en kijken we of er een klik is. In overleg bespreken we of je een traject van 4 sessies wil volgen of losse sessies af wil spreken. In de eerste sessie bespreek ik met je waar je graag ondersteuning bij hebt.

Vanuit een veilige sfeer stem ik af op je en de onderliggende vraag. Je echt zien en horen vanuit je hele zijn staat centraal. Naast technieken vanuit coaching zijn oefeningen vanuit visualisatie, heartfulness & hartfocus, mindfulness & meditatie, holistische tieneryoga, affirmaties, energetische oefeningen, rollenspel (opstellingen), yoga nidra / ontspannning en creatieve verwerking (tekenen en schrijven) onderdeel van een sessie. Ook bied ik een opdracht aan die je thuis kan oefenen of toepassen.

Op een natuurlijke wijze begeleid ik je naar ruimte creëren voor je eigenheid, deze te laten spreken. Je vanuit deze kracht (meer) grip krijgt op dat wat speelt.

Traject donderdag:
4/4, 16/5, 30/5, 13/6. Tijd 17.00 – 17.50u. (VOL)
11/4, 25/4, 23/5, 6/6. Tijd 10.30 – 11.20u. (VOL)
18/4, 16/5, 30/5, 13/6. Tijd 16.00 – 16.50u. (VOL)
Traject vrijdag:
17/5, 31/5, 14/6, 28/6. Tijd 14.45 – 15.35u. (VOL)

~ Op moment is er een wachtlijst voor de individuele trajecten. Na 31 mei heb ik weer mogelijkheden voor trajecten van 4 sessies, losse sessies wel mogelijk voor die tijd. Dag/tijd in overleg.

De psychologe en wetenschappelijk onderzoekster Elaine N. Aron ontdekte dat hoogsensitiviteit een op zichzelf staande eigenschap in een gezond karakter is. In 1997 schreef zij haar eerste uitgebreide werk over hoogsensitiviteit, The Highly Sensitive Person.

Vanuit het boek van Susan Marletta-Hart, Leven met hooggevoelige kinderen, kun je hier meer lezen over kenmerken van hoogsensitiviteit.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken, neem gerust contact op: moni@innerspring.nl / 0612781574.